Klik op het logo van Eclipse Tattoo & Piercing om naar de homepage te gaan.
 
Home Tattoo Piercing Contact
 

Tattoo:

Wij werken alleen op afspraak, dit om de privacy van iedere klant te garanderen en om "productiewerk" tegen te gaan. Voor een kleinere tattoo kun je vaak op korte termijn terecht. Voor de grotere stukken plannen we een afspraak voor je in.

Je kunt bij ons terecht voor een grote diversiteit aan tattoo's en tattoovoorbeelden, maar het is ook mogelijk om een geheel uniek ontwerp te laten maken. Dus loop je al tijden rond met een idee voor je tattoo maar krijg je het niet op papier? Leg al je ideeën aan ons voor en wij zullen ons best doen om een uniek ontwerp te realiseren. Wil je dat wij een ontwerp voor je maken? Neem dan zoveel mogelijk voorbeelden mee van wat je ongeveer bedoelt. Dit kunnen bijvoorbeeld zelfgemaakte schetsjes zijn, voorbeelden uit boeken of van internet etc.

Verder is het ontzettend belangrijk om te weten dat je tattoo op een veilige manier gezet wordt. Wij werken alleen met steriel instrumentarium: naalden, tubes, tangen en scharen. Naalden worden éénmalig gebruikt en weggeworpen in een geschikte naaldemmer waar de klant bij zit. Om ons "gereedschap" verder te reinigen maken wij gebruik van de door Schnabel Nederland geïnstalleerde Melag 31B+ Vakuklav en de Branson 2510 ultrasooncleaner. Met deze apparatuur zijn we in het bezit van de modernste sterileertechniek.

Als je lijdt aan één van de volgende gezondheidsklachten, raadt de GGD je af om een tattoo te laten aanbrengen; diabetes, hemofilie, metaalovergevoeligheid, immuunstoornis, hart- en/of vaatafwijkingen, bij het gebruik van anti-stollingsmiddelen, op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan, of op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen. Indien je lijdt aan een van deze aandoeningen en je wilt toch een tattoo laten zetten dan heb je schriftelijke toestemming nodig van huisarts, dermatoloog of behadelend arts.

Veelgestelde vragen:

Hoe oud moet je zijn voor een tattoo?
Bij Eclipse Tattoo & Piercing kun je vanaf 16 jaar een tattoo laten zetten, je wordt begeleid wordt door één van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers. Zij worden gevraagd zich te legitimeren en te tekenen vóórdat de tattoo gezet wordt. Vanaf 18 jaar ben je zelf verantwoordelijk, je moet voor jezelf tekenen.
Hoelang duurt het voor een tattoo genezen is?
Dat hangt van een aantal factoren af: hoe je zelf met je nieuwe tattoo omgaat en je algemene lichamelijke gezondheid en conditie. Het is belangrijk dat je alle adviezen en instructies van ons opvolgd. (Je krijgt de instructies ook mee op een formulier zodat je alles rustig nog eens na kunt lezen). Als je alle handelingen omtrent de verzorging die wij je meegeven in acht neemt, zal de tattoo het snelst genezen. Na twee weken is het uiteindelijke resultaat pas te zien, de korstjes/velletjes zijn van je tattoo af.
Ik laat een tattoo/piercing bij jullie zetten, mag ik iemand meenemen?
Je mag zeker iemand meenemen zolang je maar niet je hele familie uitnodigd. (Zeker als je gespannen bent is het fijn om een bekend iemand om je heen te hebben die je een beetje af kan leiden).
Ik heb een bestaande tattoo waar ik niet tevreden over ben. Kunnen jullie hier iets aan doen?
Vaak is er van oude of bestaande tattoo nog iets heel moois te maken. Neem contact met ons op, of beter nog: maak even een afspraak om langs te komen zodat we de mogelijkheden samen kunnen bekijken. Soms kun je er voor kiezen de "oude" tattoo helemaal weg te laten werken, maar soms zijn enige herstelwerkzaamheden voldoende om toch (nog) tot een mooi eindresultaat te komen. Over de telefoon zijn dit soort onderwerpen lastig uit te leggen, en bij lang niet alle tattoos is alles mogelijk dus als je even langs komt kunnen we je een duidelijk beeld geven van wat er allemaal mogelijk is met jouw oude of bestaande tattoo. Bekijk in onze tattoogalerij de foto's onder de noemer "Cover-Up", dit zijn de mensen die je reeds voorgegaan zijn met het laten opknappen of het geheel weg laten werken van hun oude of bestaande tattoo.
Wat als ik spijt krijg van mijn tattoo?
Ruilen kan binnen 8 dagen met kassabon. Nee serieus, we hopen dat je de aanschaf van je tattoo weloverwogen gemaakt hebt. Denk goed na voordat je bijvoorbeeld de naam van je liefje in inkt laat vereeuwigen op je lichaam. Meestal gaat de tattoo langer mee dan de relatie.
Wat is slim om te doen of juist niet te doen voordat ik mijn tattoo laat zetten:
  • Breng de tattoeërder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangerijk zijn: medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, epilepsie of als je onder behandeling bent van een dermatoloog.
  • Drink geen alcohol de avond voordat je jouw tattoo-afspraak hebt. (Alcohol werkt bloedverdunnend).
  • Eet goed voordat je jouw tattoo laat zetten. (Dit heeft o.a te maken met je bloedsuikerspiegel).
  • ONTSPAN! Laat je niet bang maken door allerlei "Wild West" verhalen van vrienden. Ieder ervaart het op zijn/haar eigen manier.
  • Het gebruik van soft/hard drugs de dag voordat je jouw tattoo-afspraak hebt is sterk af te raden. ( Drugs = Bloedverdunner!)
  • Probeer uitgeslapen te zijn, het klinkt voor sommigen misschien vreemd, maar als je uitgerust bent kun je lichamelijk en geestelijk veel meer aan.