Klik op het logo van Eclipse Tattoo & Piercing om naar de homepage te gaan.
 
Home Tattoo Piercing Contact
 

Piercing:

Voor het zetten van een piercing werken we ook alleen op afspraak; dit om de privacy van iedere klant te garanderen. Het is immers niet prettig als er allemaal mensen om je heen staan terwijl de piercing gezet wordt.
Een afspraak buiten de reguliere openingstijden behoort tot de mogelijkheid.

We beschikken over een assortiment piercingsieraden; zowel over titanium sieraden als eerste sieraad als over diverse chirurgisch stalen sieraden. Ook voor het stretchen van je oorlellen kun je bij ons terecht. Voor meer informatie hierover kun je een email sturen of telefonisch contact opnemen.

Het is ontzettend belangrijk om te weten dat je piercing op een veilige manier gezet wordt. Wij werken alleen met steriel instrumentarium: piercingnaalden, tangen en scharen. Naalden worden éénmalig gebruikt en weggeworpen in een geschikte naaldemmer waar de klant bij is. Om ons "gereedschap" verder te reinigen maken wij gebruik van de door Schnabel Nederland geïnstalleerde Melag 31B+ Vakuklav.

Als je lijdt aan één van de volgende gezondheidsklachten, raadt de GGD je af om een piercing te laten aanbrengen; diabetes, hemofilie, metaalovergevoeligheid, immuunstoornis, hart- en/of vaatafwijkingen, bij het gebruik van anti-stollingsmiddelen, op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan, of op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen. Indien je lijdt aan een van deze aandoeningen en je wilt toch een tattoo en/of piercing laten zetten dan heb je schriftelijke toestemming nodig van huisarts, dermatoloog of behadelend arts.

Veelgestelde vragen:

Hoe oud moet je zijn voor een piercing?
Piercings worden in eerste instantie vanaf 16 jaar gezet. Onder de 16 jaar wordt je begeleid door één van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers. Zij worden gevraagd zich te legitimeren en te tekenen vóórdat de piercing gezet wordt. Intiempiercings en piercings in de tepels worden vanaf 18 jaar gepierced.

Voor het zetten van een neusbel of oorknopjes ben je minimaal 12 jaar en wordt je eveneens vergezeld door één van je ouders of wetttelijke vertegenwoordigers. Zij worden gevraagd zich te legitimeren en te tekenen vóórdat de neusbel of oorknopjes gezet worden. Vanaf 16 jaar ben je zelf verantwoordelijk en teken je voor jezelf.
Wat is slim om te doen of juist niet te doen voordat ik mijn piercing laat zetten?
  • Breng de piercer op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangerijk zijn: medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, epilepsie of als je onder behandeling bent van een dermatoloog.
  • Eet goed voordat je jouw piercing laat zetten. (Dit heeft oa te maken met je bloedsuikerspiegel).
  • ONTSPAN! Laat je niet bang maken door allerlei "Wild West" verhalen van vrienden. Ieder ervaart het laten zetten van een piercing op zijn eigen manier.De piercer zal je op je gemak proberen te stellen en alle stappen rustig aan je uitleggen.
  • Het gebruik van alcohol of soft/hard drugs tijdens of net vóór het laten zetten van je piercing wordt niet alleen sterk afgeraden maar is ook niet toegestaan. Onder invloed van deze middelen kunnen wij je helaas niet helpen.
  • Probeer uitgeslapen te zijn, het klinkt voor sommigen misschien vreemd, maar als je uitgerust bent kan je lichamelijk en geestelijk veel meer aan.
Kan ik een verdoving krijgen als ik gepierced word?
Ja. Wij gebruiken een koelspray die de opperhuid verdooft. Hoe minder je jouw lijf/gezicht aanspant, hoe makkelijker het piercen gaat en hoe minder last/pijn jij er zelf van zult hebben. Als je ontspannen en relaxt bent zul je weinig pijn aan het piercen ondervinden. Dit is wel voor iedereen anders bij de een ligt de pijngrens wat hoger dan bij de ander.
Hoe lang duurt het voor een piercing genezen is?
Dat hangt van een aantal factoren af: De plek waar je de piercing hebt laten zetten, hoe je zelf met je nieuwe piercing omgaat en je algemene lichamelijke gezondheid en conditie. Als je alle handelingen omtrent de verzorging die wij je meegeven in acht neemt, zal de piercing het snelst genezen. Kijk hieronder wat de gemiddelde genezingstijd van jouw piercing is. (Let op! Dit is een indicatie, dit kan per persoon verschillen)!
Indicatie genezingstijden Piercings:
Oorlel: 6-9 weken
Kraakbeen Oor: 3-9 maanden
Diath / (anti)Tragus / Rook: 2-4 maanden
Conch or Shell: 3-5 maanden
Neus (neusvleugels en septum): 7-9 weken
Lip: 7-9 weken
Wenkbrauw: 6-8 weken
Earl: 9-12 weken
Tong: 4-6 weken
Navel: 6-9 maanden
Tepel: 3-9 maanden
Clitoriskapje: 4-6 weken
Binnenste schaamlip: 4-6 weken
Buitenste schaamlip: 4-6 weken
Frenum / Dolphin: 6-8 weken
Hafada: 6-8 weken
Guiche: 3-6 maanden